Marek-vaccinatie-dagen 2017

Beste Hobbykweker,

De ziekte van Marek is waarschijnlijk één van de meest onderschatte ziekten binnen het hobbypluimvee. Nog steeds stellen wij regelmatig gevallen van Marek vast. Al te vaak blijven kwekers met hun ‘miserie’ zitten: ‘Ik heb niks overgehouden van de kweek…’; kostbare dieren, waar jaren naar gefokt is, gaan verloren… Ten einde raad trekt men uiteindelijk dan toch maar eens naar de veearts; heel vaak vinden we dan na verder onderzoek Marek. De oplossing is echter simpel: vaccineren van uw ééndagskuikens!

Zoals elk jaar organiseren we speciaal voor de hobbypluimveekweker de Marek-vaccinatie-dagen voor ééndagskuikens. Hiervoor maken we gebruik van een combi-vaccin dat een actieve immuniteit en een serologische respons induceert tegen zowel de ziekte van Marek als tegen de ziekte van Gumboro (Infectious Bursal Disease of IBD) en dit voor de prijs van een traditionele Marek-enting. De vaccinatie-dagen zullen steeds doorgaan op dinsdagavonden.

Vanaf dinsdag 3 januari 2017 vaccineren we weer elke dinsdagavond tot eind juni 2017. 

De vaccinaties gaan door op onze praktijk: Dierenartsenpraktijk GALLUVET, dwarsstraat 3, B-3560 Lummen.

Kostprijs: € 0,75 / kuiken (er wordt bovendien GEEN consult aangerekend)

Daar de vaccinatie-dagen steeds populairder worden, vragen wij om ons steeds de vrijdag voorafgaand aan de vaccinatie op de hoogte te stellen van uw aanwezigheid, opdat wij voldoende entstof kunnen voorzien. U kan ons van maandag tot vrijdag telefonisch (013-353701) bereiken voor een afspraak. Het uur van vaccinatie wordt zoals vorig jaar telefonisch afgesproken (meestal van 18h-20h).

Onze mail-lijst is zeker niet compleet, voel u dus vrij om dit bericht te verspreiden binnen uw club, vrienden- en/of familiekring. U kan dit bericht ook terugvinden op onze website.

Vriendelijke groeten,

Pieter Colla

Dierenarts - Galluvet

Hieronder volgt het eerste artikel wat boven water is gekomen ivm onze geschiedenis.

Wij danken hiervoor Yvan Kielich. Hij heeft onderstaand krantenknipsel aan ons bezorgd. Bedankt Yvan!

Krantenknipsel uit HBVL in verband met onze provinciale tentoonstelling te Eigenbilzen in december 2016.

DE PAREL

Koninklijke Neerhofdieren Vereniging

  • Facebook Social Icon

© 2013 by De Parel. All rights reserved.

  • Facebook Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now